Last Updated on 8 december 2020 by Marleen
Dit is het perfecte recept om in het weekend te bereiden. Het rundvlees heeft even de tijd nodig, maar wat is dit heerlijk als het klaar is. Gestoofd rundvlees met masala kruiden eten wij regelmatig. Soms met gekookte aardappelen en kousenband en soms met rijst en andere groenten. Een makkelijk recept waar je een flinke portie geduld voor nodig hebt. Eetsmakelijk!
Ik had geen blikje kokosmelk meer in huis dus gebruikte ik 50gr. kokoscrème. Een prima alternatief en te koop bij de toko. Voeg het aan het einde van het gerecht toe zodat het een nog vollere smaak krijgt. Heerlijk! Maar je kunt ook een blikje kokosmelk gebruiken, gebruik dan een blikje kokosmelk en nog een klein beetje water totdat het vlees genoeg onder water staat.
Wil je gekookte aardappel serveren bij dit heerlijke gestoofde rundvlees met masala kruiden? Voeg dan bij het kookwater van de aardappelen een eetlepel masala kruiden zodat ook de aardappelen een extra smaak krijgen en ze worden ook nog eens geel van kleur.
Meer zin in kip? Dit recept voor een flinke portie zelfgemaakte kip kerrie is ook een absolute aanrader!
Ingrediënten gestoofd rundvlees met masala kruiden
- 1 kilo rundvlees (riblappen, sukadelappen of ander vlees dat geschikt is om lang te laten stoven)
- Verse gember, blokje van 1.5 centimeter ongeveer
- 6 teentjes knoflook
- 4 kleine maggiblokjes (vierkant, te koop bij de Toko)
- 3 laurierblaadjes
- 3 eetlepels masala kruiden
- 6 pimentballetjes
- Zonnebloemolie
- Snuf zout
- 1 madame Jeanette peper
- Water (genoeg totdat het vlees voor een derde onder water staat)
- 50gr. kokoscrème
Bereidingswijze gestoofd rundvlees met masala kruiden
Hak de knoflook, gember en de uien fijn. Verhit in een stoofpan/braadpan een flinke scheut zonnebloemolie en fruit hierin de ui aan. Ondertussen kun je het rundvlees in stukken snijden van een paar centimeter.
Zodra de uien aangebakken zijn voeg je de knoflook, masala, bouillonblokjes, een snufje zout en de gember erbij. Als het mengsel te droog is voeg je nog een flinke scheut zonnebloemolie toe. De kruiden mogen niet verbranden.
Bak de kruiden op een middelmatig vuurtje een paar minuten aan en doe dan het vlees in de pan. Zorg dat het vlees goed dichtgeschroeid wordt. Voeg vervolgens de pimentballetjes, laurierblaadjes en wat water toe. Zorg dat het vlees voor ongeveer 2/3 onder water staat. Leg het pepertje op het vlees en pas op bij het omscheppen dat het pepertje niet stuk gaat. Zo kun je later zelf bepalen hoe pittig het moet worden. Door het pepertje mee te stoven krijg je een subtielere smaak.
Laat het vlees een paar sudderen op een laag vuurtje en het liefst op een sudderplaatje. Zodra het vlees uit elkaar valt is het gaar en kun je de kokoscreme toevoegen zodat de saus wat indikt en het rundvlees een extra romige smaak krijgt.
Eetsmakelijk!
Comments are closed.