Last Updated on 4 december 2020 by Marleen
Op zoek naar het pefecte salsa recept? Wij hebben het allerlekkerste recept dat super simpel is om te maken. Vergeet de dure potjes uit de supermarkt, met dank aan dit makkelijke recept maak jij zelf de lekkerste Mexicaanse salsa voor bij je tortillachips, taco’s, nacho’s, burrito’s of ander Mexicaasns gerecht.
Salsa recept
In Amerika hebben wij heel vaak een Mexicaans restaurant bezocht. Vooral in Florida en in Atlanta zijn een aantal authentieke, Mexicaanse restaurantjes te vinden. Standaard wordt er een bakje nachochips op tafel gezet met een huisgemaakte Mexicaanse salsa.
Deze Mexicaanse salsa is niet alleen lekker in combinatie met tortilla chips maar het is ook de perfecte saus om je taco, burrito, enchilada of ander Mexicaans gerecht mee af te maken.
Maak bijvoorbeeld deze nacho’s met kip en serveer er deze tomaten salsa bij. Of kies voor deze Mexicaanse hapjes. Meestal maken wij een dubbele hoeveelheid zodat we nog een aantal weken kunnen smullen van deze heerlijke saus. Ook lekker door je gehakt, salade of op je sandwich.
Geen fan van pittig eten? Laat dan de chilipeper of chipotle peper weg uit het recept. Het beste is om de salsa al een dag van te voren te maken zodat alle kruiden goed kunnen intrekken.
Ingrediënten Mexicaanse salsa recept
- 1 blikje gepelde tomaten
- Sap van een halve limoen
- 3 teentjes knoflook
- 2 bosuitjes
- 1 kleine rode ui
- Snuf zout en peper
- ½ theelepel komijn
- ½ theelepel chilipoeder of chipotle peper (laat weg als je geen fan bent van pittig eten)
Bereidingswijze Mexicaanse salsa met tomaat, ui en limoen
- Gebruik een blender of foodprocessor en doe hier het blikje gepelde tomaten in.
- Ontvel de knoflook en ui en maak de bosui schoon en snijd in grove stukken.
- Doe alle ingredienten bij de gepelde tomaten en laat de blender nu even een paar seconden draaien.
- Herhaal totdat de salsa de gewenste dikte heeft.
- Proef of de salsa voldoende op smaak is, voeg eventueel nog wat zout of peper toe.
Eetsmakelijk!