Last Updated on 13 december 2020 by Jonna
Dit is een van mijn lievelingsgerechten. Sinds kort maak ik zelf saoto soep zonder pakjes en zakjes. Met dit recept maak je 5-6 liter bouillon. De bouillon is zo gemaakt en je kunt er veel verschillende bijgerechten bij maken zodat de soep naar ieders smaak gevuld kan worden.
Denk aan taugé, rijst, ei, gebakken uitjes, kipfilet en ga zo maar door.
Saoto soep, het perfecte comfortfood gerecht!
De perfecte maaltijd met een groot gezelschap. Maak de bouillon voor de saoto soep een dag van te voren voor de beste smaak en de meeste bijgerechten kun je ook prima een dag van te voren bereiden. Doe de inkopen bij een Toko of op de markt. Niet elke supermarkt verkoop sereh of pimentballetjes.
Maak een extra grote portie en vries een gedeelte in. Zo heb je altijd een makkelijk en snel een maaltijd op tafel staan!
Ingrediënten bouillon saoto soep zonder pakjes en zakjes
- 6 liter water
- 1.5 stengel sereh
- Stuk verse laos (ongeveer 2 centimeter)
- Stuk verse gember (ongeveer 2 centimeter)
- 1 salamblad
- 6 pimentballetjes
- 7 kleine maggi blokjes (gebruik de allerkleinste!)
- 3 kippenbouten
- Klein lepeltje nootmuskaat
Verschillende soorten garnering
- Pluk de kippenbouten die je mee laat koken in de bouillon en gebruik als garnering.
- Rijst (gekookte rijst bijvoorbeeld)
- Gekookt ei of gebakken ei
- Gebakken uitjes
- Gebakken kipfilet
- Chips voor sauto soep (te koop bij de Toko)
- Taugé
- Gebakken mie
- Sambal
- Pepertjes
- Spitskool
- Zoute ketjap
- Bladselderij
Bereidingswijze
- Koop de kippenbouten bij een goede slager. Het liefst een biologische slager. Pak een grote soeppan en doe hier de kippenbouten in. Giet haar het water overheen en zet op het vuur. Verkruimel de maggiblokjes en voeg toe samen met de nootmuskaat. Nu ga je de basis bouillon maken voor de saoto soep.
- Snijd de sereh in zodat de smaak goed afgegeven kan worden. Voeg samen met de laos en de gember toe aan de bouillon. De pimentballetjes en het salamblad mag er nu ook bij.
- Laat minimaal 2.5 uur zachtjes koken. Hoe langer de soep kan trekken hoe intenser de smaak.
- Als de soep de gewenste smaak heeft dan kun je de grove ingrediënten verwijderen zodat er een mooie bouillon overblijft.
- Ik had nog wat kouseband waar ik iets mee wilde doen. Dus heb ik de groente in kleine stukjes gesneden en even gebakken in zonnebloemolie. Smaakte heerlijk als garnering in de saoto soep. De bouillon heeft geen overheersende smaak, hierdoor combineert het goed met verschillende ingrediënten. Speur het internet af naar nog meer soorten garnering.
Eetsmakelijk!
Nog meer leuke artikelen om te lezen:
Vaatwastablet, de beste hacks op een rij!
Surinaamse bami met kousenband
Kip kerrie zonder pakjes en zakjes
Met permanent krullen toch gezonde krullen? Het kan!
Dit bericht bevat affiliate links
13 comments
Ohhh, dat ziet er lekker uit! Ik zet het op mijn lijstje!
Soto is mijn lievelingseten! Mijn man maakt het altijd, wel weer heel anders dan dit recept maar het is echt zo’n gerecht waar je alle kanten mee op kunt.
Echt nog nooit gegeten… voor dit weekend als idee op de lijst dus.
Ik maak zo’n soort soep vaak! Maar dan zonder bouillonblokje. Zo ontzettend lekker!
Heerlijk is die! Ik maak ook weleens zelf deze soep!
Gegeten wel, ik vind het heerlijk! Zelf maken heb ik nog nooit gedaan, maar wil ik nog wel eens proberen.
Wat een grappig soepje! Hij ziet er heel stevig uit!
Nog nooit gegeten dit, klinkt wel waanzinnig goed. Mag ik niet bij jou komen eten??
Lijkt me heeerlijk!
Lekker! Soep is echt mijn lievelings ?
Dit lijkt me heerlijk! Ga het zeker eens uitproberen!
het ziet er echt heeel erg lekker uit, ik heb het nog nooit gehad maar ga het zeker binnekort proberen
Dat ziet er echt super lekker uit. Ik vind het wel veel ingrediënten. 😀
Comments are closed.