Last Updated on 14 december 2020 by Jonna
Sate marinade maken moeilijk? Nee hoor, niet met dit recept! Met maar een paar ingrediënten maak jij de lekkerste marinade zelf. Maak de marinade het liefst een dag van te voren zodat alle smaken goed kunnen intrekken in het vlees.
Sate marinade maken was nog nooit zo simpel!
In dit recept voor sate marinade gebruik ik varkenshaas maar je kunt de varkenshaas prima vervangen door kipfilet of ander vlees naar keuze. Voor de beste smaak laat je de marinade een dag inwerken. Wedden dat je nooit meer een kant-en-klare mix koopt?
Met dit sate marinade recept maak je de lekkerste saté zonder pakjes en zakjes. Lekker op de barbecue of bereid op de grillpan. Serveer met een frisse salade, vers stokbrood, patat, rijst of iets anders.
Naast de pindasaus smaken pinda’s, atjar, zure komkommer en gebakken uitjes onwijs lekker in combinatie met een stokje verse saté.
Ingrediënten saté marinade zonder pakjes en zakjes
- 700gr. varkenshaas
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel sambal
- Sap van een citroen
- 1 eetlepel ketjap asin
- 2 eetlepel ketjap manis
- 1 eetlepel zonnebloemolie
Bereidingswijze
- Snijd de varkenshaas in gelijke blokjes (hoeft niet perfect, maar zorg dat het een beetje gelijk is)
- Pak een bak die je kunt afsluiten of een zak waar je het vlees in wilt laten marineren. Doe hierin de ketjap asin, ketjap manis, zonnebloemolie, het sap van een citroen, de geperste knoflookteentjes en sambal. Nu is de basis van je sate marinade klaar.
- Doe als laatste de varkenshaas bij de marinade en schep het mengsel om. Nu plaats je de schaal in de koelkast en laat je het een nachtje marineren.
- Rijg de volgende dag de stukjes vlees aan een saté prikker. Laat de saté prikkers eerst weken in lauwwarm water voor ongeveer 15 minuten zodat het vlees er niet aan blijft plakken.
- Het lekkerste is om de saté te bereiden op de barbecue of in een grillpan.
- Serveer de saté met een flinke eetlepel pindasaus, wat gebakken uitjes en een zuur komkommertje. Zie je nou dat zelf sate marinade maken niet moeilijk is?
Eetsmakelijk!
Nog meer lekkere recepten:
Varkenshaas BBQ Teriyaki spiesjes
Groentespies BBQ recept met kruidenolie
De lekkerste barbecue recepten op een rij!
Fudge maken: Snickers Fudge met pindakaas en geroosterde noten
Dit bericht bevat affilliate links
9 comments
Nog nooit gedaan. Toch maar eens proberen.
Het is de moeite waard, en niet moeilijk 🙂
Deze ga ik onthouden! Ziet er heerlijk uit.
Zo ziet er lekker uit ! Ik ga dat zeker een keertje proberen?
Heerlijk, ik houd er ook van om te koken zonder zakjes en pakjes, dit recept ga ik eens met kipfilet proberen
Goed idee!!
Ik maak ook altijd mijn eigen saté marinade en pindasaus. ? Ik ben altijd zo teleurgesteld als ik ergens saté ga eten en het komt uit een pakje. Vooral van Conimex lust ik niks, dat lijkt niet eens op Indisch eten. Ik ga die van jou ook een keertje proberen. Die van mij is (of ja, die van mijn tante uit Indonesië):
Vlees naar keuze
Ketjap manis van de toko
Beetje water
Fijn gesnipperde ui
Teentje knoflook
Sambal oelek
Mijn pindasaus:
Calve pindakaas oplossen in heet water
Ketjap manis
Gula Djawa (bruine suiker)
Fijn gesnipperd uitje
Sambal oelek
Teentje knoflook
Djahé (gemberpoeder van toko)
Beetje geraspte santen (kokosblok)
Paar druppels citroensap.
Oh, jouw recept klinkt ook heel lekker! Dit ga ik een keer proberen 🙂
Nou dit had ik gister nodig! Ik dacht dat ik nog wel wat had (was dus niet zo) dus hebben we er maar gyros kruiden overheen gemikt. Maar ik had het ook prima op deze manier kunnen maken. Jammer! Maar zeker 1 om te onthouden.
Comments are closed.