Last Updated on 25 januari 2021 by Jonna
Zelf satesaus maken is super simpel en veel lekkerder dan die kant-en-klare potjes uit de supermarkt. En het is ook nog eens een stuk voordeliger. Met dit basisrecept maak jij zelf heel makkelijk een lekkere pindasaus.
Satesaus, zonder pakjes en zakjes!
Dit recept voor pindasaus zonder pakjes en zakjes smaakt goed bij diverse gerechten. Zoals nasi, bami, gebraden kipfilet, patat of gewoon met een stuk vers brood.
Ook lekker in combinatie met een verse gehaktbal (maak er mini balletjes van en het is de perfecte borrelhap in combinatie met een klodder satésaus).
Met deze zomerse dagen op komst kun je best een flinke pan bereiden. De pindasaus is een paar dagen houdbaar in de koelkast. Warm de satésaus op in een pannetje of in de magnetron. En geniet een paar dagen achter elkaar van deze homemade pindasaus.
Ingrediënten satesaus
- 8 eetlepels pindakaas
- 250ml. water
- 1.5 theelepel sambal
- 1 theelepel gember poeder
- 3 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel ketjap asin
- Snufje zout
- 1-2 teentjes knoflook
- Snufje peper
Bereidingswijze pindasaus
- Verwarm in een steelpannetje de acht eetlepels pindakaas. Voeg langzaamaan het water toe samen met de overige ingrediënten zoals de sambal, gember, ketjap asin, ketjap manis, geperste knoflookteentjes, snufje zout en peper.
- Blijf in de saus roeren en laat de saus net aan koken. Proef nu of de pindasaus voldoende op smaak is. Voeg eventueel nog wat extra water, gember poeder en ketjap toe.
- Maak de satesaus een dag eerder zodat alle smaken goed kunnen intrekken. Bewaar de satesaus in een afgesloten bakje in de koelkast.
- Serveer met een bakje gebakken uitjes, zure komkommer en een portie verse saté.
Eetsmakelijk!
Nog meer lekkere recepten:
Varkenshaas BBQ Teriyaki spiesjes
Coleslaw – Amerikaanse coleslaw (koolsla)
BBQ saus, het recept voor een homemade barbecue saus!
Knoflook garnalen met spek (BBQ tip!)
Dit bericht bevat affiliate links.
6 comments
Pindakaas en beetje melk; niets meer of minder.
Pindakaas met sweetchili saus en wat melk of water, en dat is het. Die van jullie ziet er ook heerlijk uit ?
Zo lekker! Ik maak ‘m ook ongeveer zo, alleen fruit ik eerst een uitje in de pan met een klein beetje olie. Daar doe ik dan een schep bruine suiker bij om het te carameliseren. Daarna de rest wat jij ook doet… indo style! Heerlijk! Liefs Josine
Heerlijk Jonna alleen kan ik er niet tegen. Of het komt eruit of ik eet het de volgende dag nog. Heb je er wel lang plezier van. ???. Groetjes uit Arnhem❤️??
Deze lijkt me echt heerlijk! En vrij makkelijk te maken hé
Top recept, zoiets maak ik t ook!
Comments are closed.