Een van onze favoriete recepten voor krokante aardappels uit de oven. Dit recept voor smashed potatoes, oftewel geplette aardappel, is super simpel om te maken! Serveer het als bijgerecht of maak er een lekkere aardappelsalade van. Benieuwd naar het recept van deze crispy aardappels? Klik dan snel verder!
Lees verder: Smashed potatoes – krokante aardappels uit de ovenHet was een hele hype op TikTok, de viral smashed potatoes uit de oven! Een makkelijk recept om knapperige aardappels uit de oven te bereiden. Heerlijk als bijgerecht. Of maak er een lekkere salade van met een saus op basis van yoghurt, dille en komkommer. Oftewel, met dit recept voor krokante aardappel uit de oven kun je alle kanten op. Meestal maak ik een salade van de restjes aardappel die over zijn in dit recept.
Smashed potatoes, welke aardappels zijn het beste?
In dit recept kun je het beste krielaardappels gebruiken. Je kookt de krieltjes eerst (met schil in al) in een pan met ruim kokend water en zout. En vervolgens ga je er smashed potatoes van maken. Het makkelijkste is om de aardappels eerst even af te laten koelen en vervolgens te ‘smashen / pletten’ met bijvoorbeeld de onderkant van een glas.

Bakpapier versus siliconen bakmat
Maak je vaak ovengerechten waarbij je een velletje bakpapier nodig hebt? Overweeg dan eens om te investeren in een siliconen bakmat. Met deze bakmat kun je eindeloos bakken in de oven. Zonder dat je misgrijpt omdat het bakpapier weer eens op is. En met deze bak mat weet je zeker dat je smashed potatoes lekker krokant uit de oven komen. Want met deze mat wordt ook nog eens de hitte gelijkmatig verdeeld.

Recept smashed potatoes
Instructies
- Was de aardappels en kook ze vervolgens in een pan met ruimwater en een snuf zout voor 10-15 minuten (totdat ze zacht zijn, prik erin meteen vork en check of de aardappel gaar is). Als de aardappels gaar zijn giet je ze af en laat je ze nog even droogstomen in de pan.
- Verwarm de oven voor op 210 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Druk de krieltjes plat met de onderkant van een glas op het bakpapier. Smelt de roomboter in de magnetron en meng met een eetlepel olijfolie en een theelepel paprikapoeder.
- Bestrijk de aardappels met het botermengsel en bak de aardappels totdat ze krokant zijn in de oven. Dit duurt ongeveer 20-35 minuten(afhankelijk van je oven). Controleer de aardappels regelmatig.
- Zijn de aardappels klaar? Doe er dan een snuf zout overheen voordat je ze serveert. Ook lekker met wat geraspte Parmezaanse kaas.
Nog meer lekkere recepten:
*dit bericht kan affiliate links bevatten