Als ik in mijn vrije uurtjes op het internet surf gaat mijn wenkbrauwtje regelmatig omhoog van verbazing. Soms doen we ontzettend gekke dingen op social media. Hoe gek? Dat merk je pas als je ze vertaalt naar het dagelijks leven!
Social media gekte – Mensen activeren om mee te doen met een spelletje
Wil je al die Candy Crush ridders die je vaker verzoeken om een leven dan een uitnodiging voor een goeie lunch ook het liefst door je Smartphone heen trekken om ze een tik te verkopen? Ja he? Mensen waar je al jaren geen contact meer mee hebt zijn opeens de eerste die je benaderen voor een felbegeerd leventje. DOEI.
Social media gekte – Duimpje omhoog
Net als in die reclame weet je wel? Mensen zouden me behoorlijk raar aankijken als ze vertellen dat ze asperges hebben gegeten en ik mijn duim omhoog steek en met een grijns zeg: VIND IK LEUK! Of wat dacht je van mensen die boos op je worden omdat je ze niet hebt gezegd dat je hun asperges leuk vonden? 🙂
Social media gekte – Afzeiken
Veel internethelden zouden in het echt bij dergelijke uitspraken minimaal 6 keer per jaar in elkaar worden geslagen. Opmerkingen als: “Gatver, wat ben jij dik, doe even iets anders aan!” of iets anders van kwetsende, racistische of seksistische aard (lees: dagelijkse kost op Facebook) hoor je gek genoeg nooit ‘in your face’ op kantoor, op straat of in de supermarkt.
Social media gekte – Stalkers
Hands up als je je ex, vrienden waar je éigenlijk geen contact meer mee hebt maar waarvan je stiekem wil weten hoe het met ze gaat of die ene collega die zo weinig zegt maar er zo ontzettend leuk uit ziet al eens grondig hebt doorgelicht op Facebook of Instagram. Stel je voor dat je dat in het echt zou doen en elke dag even bij het huis van je ex-schoonmoeder checkt of er nog nieuwtjes zijn. Bizar, toch?
Social media gekte – Narcisten united!
OEPS. Ik kijk net dus even zelf hoeveel selfies ik plaats. Dat zijn er best wel wat, want het mooie van selfies is dat je de mislukte foto’s (unlike de foto’s die op je paspoort komen) gewoon lekker kan weggooien. En het is een beetje alsof ik bij elke selfie vraag: “Hey, like eens even!” “Hoe zie ik er vandaag uit?” “Geef even liefde voor mijn kapsel!” HAHA. Ik stel me dan voor dat ik elke dag naar mijn werk ga, even stil ga staan, van iedereen eis dat ze naar me kijken en vervolgens alleen positieve comments verwacht. Een beetje narcistisch is het wel, als je er zo over nadenkt!
Doe jij deze dingen ook? En welk social media gedrag zou jij echt mega-genant vinden vertaald naar het echte leven?
Foto: Shutterstock
10 comments
Geniaal! Toch probeer ik niet veel anders te doen. Juist iets vaker een duimpje in het echt levert mooie gesprekken en situaties op.
Haha! Wat een heerlijk artikel!
Haha. Ik heb ik geen fb. Emojis erbij zijn eigenlijk ook gek. Zie je het voor je dat je tranen met tuiten huilt als iemand iets tegen je zegt? Of dat je iemand tegenkomt die er ineens een heel zwaar of diepgaand gedicht uitgooien zonder dat je zelfs hallo tegen elkaar hebt gezegd. Its a weird online word.
Haha, heel leuk artikel en eigenlijk heb je ook wel gelijk! Het zou wat zijn als we al die dingen in het echt zouden doen. Vooral dat van de selfies en vissen naar complimentjes zou best bijzonder zijn 😉
Haha, vooral het stalken zou in het echt ook een beetje raar zijn. Ik bedoel, klikken is niet moeilijk. Maar langs het huis van de nieuwe vriend van je buurmeisje van vroeger … meh, dan moet je uit je luie stoel willen komen!
Haha, het is inderdaad makkelijker om even de Facebook van je ex door te lichten dan elke dag ’toevallig’ langs het huis voorbij te fietsen. Geniaal hoe je het hier beschrijft!
Leuk geschreven! De magie van het internet, lekker veilig thuis achter je pc je kunnen gedragen als een idioot.
Grappig!
Grappig!!!
*shrug* Weet je dat ik inderdaad vaak irl mijn duim opsteek (of zelfs twee!) als ik blij ben voor iemand, die mij iets leuks verteld? Zelfs als het gaat om asperges! Dat is om te compenseren dat ik geen like button gebruik online. Want online doe ik dat dus nauwelijks (geen facebook. Ik doe wel weer aan hartjes op instagram en dat kan ik natuurlijk niet naar real life overzetten. Nou ja: één keer.).
Ik denk dat ik te weinig aan online social media doe. Maar die duimpjes, dat blijft.
Comments are closed.