Last Updated on 15 oktober 2024 by Marleen
Er zijn ontelbaar veel recepten te vinden voor pompoensoep, maar dit blijft toch wel ons favoriete recept. Thaise pompoensoep met kokos en een vleugje pit. Veel mensen vinden het maar een lastig karweitje, een pompoen schoonmaken. Maar met onze handige tips heb jij binnen no time een heerlijke pompoensoep op tafel staan.
De meeste mensen denken dat het bereiden van soep een ingewikkeld klusje is en daarom grijpen ze vaak naar de pakjes en zakjes. Zonde, want met maar een paar verse items maak jij al een heerlijke soep. Ga voor een goedgevulde maaltijdsoep of een gladde soep. Sinds ik geïnvesteerd heb in een nieuwe blender staat er thuis geregeld soep op tafel. Soms grill ik de groenten eerst in de oven. Een gemiddeld soepje staat al binnen een half uur tot een uur op tafel. Geen staafmixer of blender in huis? Shop online dan een handige keukentool.
Wij gebruiken het liefst de flespompoen omdat deze makkelijk te schillen en te snijden is en je kunt er zelfs voor kiezen om de pompoen met schil te bereiden. Maar je kunt in dit recept in principe elke soort pompoen gebruiken natuurlijk. It’s up to you. Met dit recept maak je een lichte pompoensoep die ook perfect smaakt als voorgerecht, tijdens de lunch of als tussendoortje.
Hoe schil je dan makkelijk een flespompoen? Snijd van beide uiteinden het ‘kontje’ eraf zodat de flespompoen blijft staan. Nu kun je met een dunschiller gemakkelijk de schil verwijderen en de pompoen in blokjes snijden en het vruchtvlees verwijderen. Geen zin om de pompoen te schillen? Snijd de flespompoen dan gewoon in stukken met schil en al en laat de pompoen lang genoeg koken zodat de schil ook eetbaar is.
In dit recept gebruiken wij twee pepertjes, dit geeft al een behoorlijk pittige smaak aan de soep. Wil je het minder pittig? Verwijder dan de zaadlijsten en zaadjes uit de peper.
Ingrediënten Thaise pompoensoep met kokos
- 1 flespompoen
- 4 teentjes knoflook
- 1 stengel citroengras
- 350ml kokosmelk
- 500ml water
- 2 kippenbouillonblokjes
- 1.5 theelepel kurkuma
- 2 pepertjes
- Stukje gember van ongeveer 1.5 centimeter
- Scheutje olie
- Snuf peper en zout
Bereidingswijze Thaise pompoensoep met kokos
- Schil de flespompoen en snijd in blokjes
- Snijd de knoflook, gember en pepertjes fijn en verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit hierin de knoflook, gember en pepertjes in een minuutje op middelmatig vuur.
- Voeg vervolgens de kurkuma erbij en laat even een minuutje meebakken. Bak als laatste de pompoen een paar minuutjes mee. Kneus de stengel citroengras en doe dit erbij.
- Doe nu de kippenbouillonblokjes, water en kokosmelk erbij en laat op een laag vuurtje koken.
- Zodra de pompoen gaar is kun je het citroengras verwijderen en de soep pureren. Voeg eventueel naar smaak nog een beetje peper en zout toe.
Wil je toch liever een andere variant pompoensoep? Probeer dan ook onze pompoensoep met spekjes!
Eetsmakelijk!
Nog meer trek in soep?
1 comment
Heerlijk!! Ik maak een iets simpelere versie, maar ook best heel lekker: pompoen (uit zak, ben gemakzuchtig haha), wortel, kippenbouillon, ui en kokosmelk. Heel simpel, maar wel effectief. Ben heel benieuwd naar jouw recept. Binnenkort ook maar eens maken. Gek op pompoen!
Comments are closed.