Last Updated on 9 december 2020 by Marleen
Bananen-lovers opgelet! Vandaag delen we een super makkelijk recept voor een grote schaal tiramisu met banaan. Gemaakt zonder alcohol en rauwe eieren. Het lekkerste is om de tiramisu een dag van te voren te bereiden. Benieuwd naar dit makkelijke recept voor een hemels lekker toetje? Klik dan snel verder!
Tiramisu zonder alcohol? Wij zijn groot fan van toetjes en met name van tiramisu. Op onze site zijn al verschillende varianten te vinden zoals deze aardbeientiramisu of deze tiramisu met Oreo koekjes en karamel. In dit recept gaan we aan de slag met banaan. Het beste is om overrijpe bananen te gebruiken.
Met dit recept maak je een flinke schaal tiramisu met banaan waar je zeker met 6-8 personen van kunt genieten. Door de bananen, lange vingers en mascarpone is het een machtig dessert, maar oh zo lekker! Geen chocomel liefhebber? Je kunt het ook vervangen door koffie, mangosap of bijvoorbeeld sinaasappelsap.
Homemade toetjes zijn het allerlekkerste!
Wil je de tiramisu op een originele manier serveren? Maak het dan op in een glas. Je kunt het recept volgen zoals hieronder, verdeel alles over ongeveer 6-8 glaasjes.
Ingrediënten bananen tiramisu zonder alcohol
- 3 rijpe bananen
- 250ml. slagroom (ongeklopt)
- 250gr. mascarpone
- 1 eetlepel suiker
- 4 blaadjes gelatine
- Glas chocomel
- 2 pakken lange vingers
- Beetje cacao
Bereidingswijze tiramisu zonder alcohol met banaan
- Week de gelatineblaadjes ongeveer 5 minuten in een bakje met koud water.
- Verwijder de schil van de bananen en pureer met een staafmixer tot een gladde substantie.
- Klop de slagroom stijf met een eetlepel suiker.
- Klop ook de mascarpone los in een bakje met een vork zodat het makkelijker te mengen is met de slagroom en banaan. En je uiteindelijk een heerlijke tiramisu met banaan krijgt.
- Meng de banaan met de slagroom voorzichtig door elkaar, schep pas als de banaan en slagroom goed gemengd zijn de mascarpone er doorheen.
- Knijp de gelatineblaadjes uit en verwarm het in een bakje in de magnetron een paar seconden totdat de blaadjes gesmolten zijn.
- Voeg de gelatine bij het bananenmengsel.
- Pak een schaal en begin met een laagje lange vingers. Doop de lange vingers een voor een in de chocolademelk.
- Vervolgens giet je er een laagje van het bananenmengsel overheen, gevolgd door weer een laagje lange vingers en een laagje van het bananenmengsel. Eindig met een laagje bananenmengsel.
- Laat de tiramisu met banaan minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
- Tot slot: voor het serveren kun je er nog een laagje cacao over heen strooien met een zeefje voor een extra feestelijk effect.
Eetsmakelijk!
Nog meer lekkere recepten:
- Witlofschotel met ham, kaas en aardappelpuree
- Gevulde paprika’s
- Taart met witte chocola en rood fruit
- Tiramisu in een glas | Tip voor de feestdagen
Dit artikel bevat affiliate links
2 comments
Thank you so much for your helpful shearing post!
Comments are closed.