Last Updated on 3 december 2020 by Jonna
Vandaag delen we het recept van een Italiaanse klassieker, tiramisu in een glas. Een makkelijk recept waarmee je altijd punten scoort bij je gasten. Dit feestelijke toetje in een glas kun je al ruim van te voren bereiden zodat je tijd over houdt voor de rest van het diner.
Toetje in een glas, klassieke tiramisu!
Om de tiramisu extra romig te krijgen gebruiken wij in dit recept eieren in plaats van slagroom en de Amaretto mag natuurlijk ook niet ontbreken. Benieuwd naar het recept voor deze heerlijke tiramisu in een glas? Lees dan snel verder.
Op onze site staan al heel wat tiramisu recepten zoals die met aardbei, banaan en Oreo koekjes, maar het recept voor een klassieke, Italiaanse tiramisu ontbrak nog.
Maar daar komt nu verandering in, met dit recept maak jij de allerlekkerste tiramisu super simpel thuis. Wij serveren de tiramisu in een glas, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het in een schaal te bereiden. De keuze is reuze. Maan een toetje in een glas is altijd extra feestelijk!
Ik gebruik meestal kleine glaasjes, wijnglazen of gin glazen om het toetje in te serveren. Het staat chique, feestelijk en het geeft net een beetje extra glamour aan je heerlijke toetje in een glas.
Persoonlijk vind ik een tiramisu zonder alcohol wat minder geslaagd, maar je kunt er altijd voor kiezen om de alcohol weg te laten. Het fijne aan dit toetje in een glas is dat je de glaasjes al ruim een dag van te voren kunt bereiden. Sterker nog, de smaak wordt alleen maar lekkerder! Perfect dus als je weinig tijd hebt maar wel de show wilt stelen met een zelfgemaakt dessert.
Ingredienten tiramisu in een glas (4 glazen)
- 1 pak lange vingers
- 250gr. Mascarpone
- 3 grote eidooiers
- 75gr. Suiker
- 6 eetlepels Amaretto
- 1 kopje sterke koffie (liefst een dubbele espresso)
- Cacaopoeder
Bereidingswijze Italiaanse tiramisu, lekker toetje in een glas
- Begin met het zetten van de sterke koffie, laat de koffie vervolgens afkoelen en meng de Amaretto erdoor. Haal ook alvast de mascarpone uit de koelkast zodat deze alvast op kamertemperatuur kan komen.
- Klop de eidooiers met de suiker in een kom (liefst met een mixer) ongeveer 3 tot 5 minuten totdat het mengsel ongeveer in volume verdubbeld is en lekker dik en schuimig geworden is. Klop de mascarpone met een vork een beetje los in een kom en meng dit rustig door het eimengsel heen. Doe dit met de hand, anders bestaat de kans dat je toetje niet meer zo luchtig is.
- Zet de glazen klaar waarin je de tiramisu wilt serveren en begin met een laagje lange vingers. Breek de lange vingers en leg ze op de bodem van het glas. Druppel er nu wat van het koffie/Ameretto mengsel overheen en herhaal dit totdat de lange vingers bedekt zijn. Schep er wat van het mascarponemengsel op en maak nog een laagje van lange vingers en koffie/Ameretto en top het vervolgens af met een laag mascaronemengsel.
- Eventueel kun je het garneren met wat geraspte chocolade of een beetje cacaopoeder.
Laat dit toetje in een glas minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
Eetsmakelijk!
Meer inspiratie nodig?
American mac and cheese
Mexicaans gehakt, basis gehaktvulling voor elk Mexicaans recept
Aardbeientiramisu
Aardbeientoetje in een glas
Amerikaanse coleslaw (koolsla)
Dit artikel kan affiliate links bevatten
1 comment
Ik heb ook liefst de echte tiramisu zonder alcohol, met lange vingers en amaretto.
Comments are closed.