Last Updated on 5 februari 2021 by Jonna
Koop jij weleens een bakje tonijnsalade in de supermarkt? Met dit recept maak jij de lekkerste tonijnsalade zelf.
In onze voorraadkast staan altijd meerdere blikjes tonijn, handig als je trekt hebt in tonijnsalade op brood of op een toastje. Of als je onverwachts visite hebt en je wilt wat te snacken op tafel zetten.
Het is super simpel om zelf een lekkere salade van tonijn te maken en hieronder lees je het recept. Dit recept is geïnspireerd op de salade van La Place.
Tonijnsalade maken, zoals bij de La Place!
De broodjes van La Place met tonijnsalade zijn toch wel mijn favoriet. Normaal hou ik niet van appel of andere vruchten door een salade maar dit vind ik een goddelijke combinatie.
Nu heb ik zelf een broodsalade met tonijn bedacht, gebaseerd op het recept van La Place. Nu alleen nog de lekkere broodjes zien na te maken, een uitdaging voor de volgende keer!
Salade op brood vind ik altijd een feestje. Of het nou zelfgemaakte eiersalade is of de variant met stukjes bacon, het is altijd veel lekkerder dan de kant-en-klare salades uit de supermarkt. En tijdens een verjaardag of borrelavondje scoor je zeker extra punten met deze zelfgemaakte tonijnsalade.
Normaal ben ik geen fan van fruit in hartige recepten maar deze tonijnsalade met appel is echt super lekker.
Als je kijkt naar de ingrediëntenlijst is de voorverpakte salades dan kom je al snel tot de conclusie dat het veel gezonder en vaak ook nog eens goedkoper is om een broodsalade zelf te maken.
Bewaar de salade in een afgesloten bakje in de koelkast of doe het in een apart bakje in de lunchbox erbij als extra snack.
Tonijnsalade van de La Place
Ingrediënten
- 1 blikje tonijn
- 1/2 ui
- 1/2 appel
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 theelepel ketchup
- snuf peper en zout
Instructies
- Snijd de appel en de ui in fijne stukjes.
- Laat het blikje tonijn een beetje uitlekken en doe de tonijn in een bakje.
- Meng de tonijn samen met een snuf peper en zout, appel, ui, mayonaise en ketchup. Proef of het voldoende op smaak is.
- Serveer de salade op brood, op een toastje, op een plakje komkommer of in een wrap.
Variaties tonijnsalade:
- Feestje? Maak een grote hoeveelheid tonijnsalade, koop Turkse broden, snijd de broden doormidden, beleg met sla en tonijnsalade. Serveer gesneden in punten. Bewaar de tonijnsalade in een afgesloten bak in de koelkast. De salade is 2 tot 3 dagen houdbaar.
- Vervang de mayonaise voor Griekse yoghurt
- Voeg bieslook toe voor extra smaak
- Ook lekker met stukjes augurk of tomaat erdoor
Eetsmakelijk!
Nog meer lekkere recepten:
Homemade makreelsalade voor op brood
Pittige gehaktbroodjes met bladerdeeg
Gegrilde kippendijen met Griekse marinade
Oreo Fudge met witte chocolade en melkchocolade
Maak jij weleens zelf tonijnsalade?
Dit bericht bevat affiliate links.
9 comments
Wij hebben ook altijd tonijn in huis en maken graag zelf salade. Of door de pasta, altijd goed. Maar met appel heb ik nog nooit geprobeerd. Heb je ook een recept voor die kruidenroomkaas van de La Place? Die vind ik zoooooooo lekker!!
Ja die roomkaas is super lekker! Vorig weekend verse kruiden geplaatst in de tuin dus ik ga de uitdaging aan dit recept na te maken!
Yay!!! Ik wacht af 😀 😀
Klinkt super lekker! Ga ik eens maken.
Tonijn is altijd goed 🙂 🙂
Dank je wel Nienke!
oh zalig!! deze ga ik binnenkort eens maken!
Zo maak ik het ook ongeveer, alleen dan zonder appel. Ga ik binnenkort ook eens toevoegen. Lijkt me er lekker bij!
Hmm, klinkt goed! Ik krijg er gewoon trek van hihi
Comments are closed.