Last Updated on 17 december 2020 by Jonna
Dit is een van de simpelste en lekkerste toetjes ooit! Serveer de trifle met mascarpone, Griekse yoghurt, spritskoeken, aardbei en mango in een glaasje en je hebt een extra feestelijk dessert. Dit toetje kun je makkelijk een paar uur van te voren maken. De smaak van zoete mango in combinatie met de stukjes aardbei en brosse spritskoekjes maakt het een verrassend lekker toetje.
Trifle in een glas, een snel en simpel dessert!
Wij hadden nog een doos met wegwerpwijnglazen in de voorraadkast liggen. En ik besloot dat ik deze glaasjes perfect kon gebruiken om de trifle met mascarpone te serveren.
Met dit recept kon ik ongeveer 10 glaasjes vullen. Het perfect toetje voor als je een grote groep eters krijgt. Of als je geen zin hebt om lang in de keuken te staan. Je kunt de toetjes al prima een dag van te voren bereiden.
Bewaar de toetjes in de koelkast met een stukje vershoudfolie eroverheen.
Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de trifle in een grote schaal op te dienen. Zoals deze mooie serveerschaal
Ingrediënten trifle met mascarpone, Griekse yoghurt, aardbei en mango
- 1 eetrijpe mango
- 1 doos aardbeien
- 250gr. mascarpone
- 5 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 zakje vanillesuiker
- 8 spritskoeken
Bereidingswijze
- Als eerste ga je aan de slag met de mango. Maak de mango schoon en pureer met een staafmixer totdat je een glad mengsel hebt. De aardbeien maak je schoon en snijd je vervolgens in kleine stukjes.
- Verkruimel de spritskoeken. Dit kun je het beste doen door de koekjes in een zak te stoppen en er met een deegroller een paar keer overheen te rollen. Meng de mascarpone, Griekse yoghurt en het zakje vanillesuiker goed door elkaar.
- Zet de glaasjes klaar waar je de trifle in wilt gaan serveren. Begin met een laagje van de spritskoekjes. Nu een laagje met het mascarpone mengsel en vervolgens een laagje mango. Top de glaasjes af met de in stukjes gesneden aardbei.
That’s it! Binnen een half uur tover jij deze prachtige trifles in een glas op tafel. En het smaakt ook nog eens intens lekker. Natuurlijk kun je eindeloos variëren met het fruit en koekjes. Probeer de trifle ook eens te maken met bijvoorbeeld speculaas of bitterkoekjes.
Eetsmakelijk!
Nog meer lekkere recepten:
Toetje in een glas, Italiaanse tiramisu
Kruiden – Basisvoorraad kruiden en specerijen | tips & tricks
Recept met pastinaakpuree met aardappelpuree | Tip voor de Feestdagen
Gebakken rijst met prei, ei en fricandeau
dit artikel bevat affiliate links
5 comments
Als dit simpel is dan ben ik nog simpeler. Ik vind het er geweldig smakelijk uitzien namelijk. En lekker!
Een heerlijk toetje lijkt me dit! Een ideaal en makkelijk recept om te bewaren. Ik ben gek toetjes, tiramisu is een van mijn favorieten. Dit maak ik eigenlijk maar 1 keer per jaar met de kerst?
Ook een van mijn favoriete recepten! Op onze site staat ook een variant met aardbeien en witte wijn.
Ja heerlijk! Simpel en het ziet er nog leuk uit ook 🙂
Zier heerlijk uit.
Comments are closed.