Last Updated on 14 december 2020 by Jonna
Wees gewaarschuwd, deze tulband cake met chocolade ganache en dulce de leche is verslavend lekker! Perfect voor bij de koffie, op een verjaardag of als dessert met een bolletje ijs. In plaats van zelf de cakemix samen te stellen kun je ook een pak boerencakemix van Koopmans gebruiken.
Tulband cake, een hemelse cake met karamel en chocolade!
Een tulband cake heeft altijd iets feestelijks en wordt vaak tijdens de Feestdagen geserveerd als toetje of lekkers bij de koffie. Omdat het elke dag feest is deel ik het recept voor deze hemelse tulband cake met jullie.
Al jaren maak ik gebruik van een keukenmachine om te bakken. Ik begon met de keukenmachine van Bosch, maar inmiddels heb ik een upgrade gedaan naar een Kitchenaid machine.
Ingrediënten
Voor de cake
- 250gr. roomboter (op kamertemperatuur)
- 250gr. zelfrijzend bakmeel
- 1 zakje vanillesuiker
- 250gr. suiker
- 5 eieren (M, op kamertemperatuur)
Voor de chocolade ganache
- 250ml. slagroom
- 250gr. pure chocolade
Voor de dulce de leche
- 1 blikje gecondenseerde melk
Bereidingswijze tulband cake
- Maak als eerste de dulce de leche volgens dit recept.
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Klop de roomboter met een mixer op hoge snelheid luchtig (ongeveer 5 minuten). Doe nu de eieren, suiker, vanillesuiker en zelfrijzend bakmeel bij de boter. Mix op lage snelheid totdat alle ingrediënten goed gemixt zijn. Vervolgens klop je het cakebeslag luchtig op hoge snelheid (ongeveer 4 minuten).
- Vet de tulbandvorm in met roomboter en bestuif met bloem. Zo voorkom je dat de cake blijft plakken. Doe nu het beslag in de cakevorm en bak de tulband cake in 55-65 minuten gaar. Check met een sateprikker of de cake gaar is (als de prikker er schoon uitkomt is de cake gaar). Laat de cake ongeveer een kwartiertje afkoelen in de vorm op een rooster en draai de cake hierna om op een bord.
- Verhit de slagroom in een pannetje op het vuur. Laat het niet koken, maar het moet wel goed warm zijn. Breek ondertussen de chocola in stukjes. Zodra de slagroom warm genoeg is haal je het pannetje van het vuur en voeg je de chocolade toe.
- Blijf roeren met een garde/spatel totdat de chocolade is gesmolten. Nu laat je de ganache afkoelen en wacht je tot ie de gewenste dikte heeft (iets dikker dan stroop).
- Zodra de cake en ganache zijn afgekoeld kun je aan de opbouw beginnen.
- Besmeer de tulband cake met de dulce de leche (eventueel kort verwarmen in de magnetron).
- Als laatste giet je de chocolade ganache over de cake en laat je de tulband cake een half uur rusten.
Eetsmakelijk!
Nog meer leuke artikelen om te lezen:
CG producten bij de HEMA! Zeer budgetvriendelijk & plaatjes!
Winter bbq – do’s & dont’s op een rij!
Mini appeltaartjes met bladerdeeg | simpel en snel
Blueberry muffins met kruimeltopping
Dit bericht bevat affiliate links.
9 comments
Wow, dit ziet er erg goed uit!
Woah! Die ga ik zeker een keer maken!
Het water loopt me in de mond… Hmm!!
Oh Jonna heerlijk maar ben net weer 5 kilo aangekomen?????dus ff niet! Veel liefs❤️❤️❤️
Oeh dit lijkt me echt heerlijk! Sowieso is chocolade altijd goed!
Oef dit ziet er hemels uit! Ik vind een tulband er ook altijd veel lekkerder uitzien dan een standaard cakevorm.
Wauw, dit ziet er “smeerlijk” uit: (smerig heerlijk). En ik heb sinds kort een tulbandvorm en nog niks mee gedaan. Een schande!
Eigenlijk nooit, want ik heb niet zo’n vorm. Maar hij ziet er echt verrukkelijk uit. Ik krijg er helemaal zin in.
Ohhhh hou op met me! Superlekker zeg, dulce de leche! Ik heb het nog nooit gemaakt, maar lijkt me zeker leuk om eens te doen. Volgens mij kan je volop varieren met zo’n cake!
Comments are closed.