Last Updated on 26 december 2020 by Jonna
Vergeet de kant-en-klare pizza’s uit het vriesvak, met dit makkelijke recept voor snelle pizza van Turks brood maak jij de allerlekkerste pizza’s! En het leuke aan dit recept is dat iedereen zijn pizza naar zijn of haar smaak kan aanpassen. Perfect om de kliekjes in de koelkast op te maken. Want bijna alles smaakt lekker op deze pizza van Turks brood.
Turks brood over? Maak er een pizza van!
Soms heb je gewoon geen zin om uren in de keuken te staan. Wij zijn niet vies van een fastfoodmaaltje. Maar het is altijd zo frustrerend als je lang moet wachten op je bestelde maaltijd. En helemaal als je daar ook nog eens de hoofdprijs voor moet betalen.
En daar hebben wij niet altijd zin in. Want als ik eten bestel wil ik het liefst NU al eten. Dus tijd om een makkelijk recept te delen waardoor je vandaag zelf heel gemakkelijk een snelle pizza van Turks brood op tafel zet. De bodem van de pizza is lekker knapperig en je kunt zelf eindeloos variëren met de ingrediënten.
Maak je kliekjes op en bouw zelf de lekkerste pizza!
Heb je kliekjes over in de koelkast die op moeten? Dan is dit het perfecte recept. Bewaar je kliekjes in een afgesloten bakje zodat je ze kunt gebruiken om de pizza van Turks brood mee te maken.
Tapenade over of roomkaas? Hiermee kun je de tomatensaus eventueel vervangen. Ook de restjes van een kaasplankje kun je met dit recept prima opmaken.
Ingrediënten snelle pizza van Turks brood
- 1 Turks brood
- 150gr. kipfiletplakjes
- 150gr. geraspte belegen kaas
- 1 rode ui
- Half doosje champignons
- Snufje paprikapoeder
- Eventueel wat rucola sla (ik had nog een restje over)
Tomatensaus
- 1 blik gepelde tomaten (400ml)
- 1 teentje knoflook
- Rode ui (1tje!)
- 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
- 1 eetlepel olijfolie
- Snuf peper en zout
- 1 eetlepel tomatenpuree
- Snuf peper en zout
Bereidingswijze snelle pizza
- Je begint met het maken van de tomatensaus. Snijd de ui in kleine stukjes, pers de knoflook fijn en meng dit samen met de andere ingrediënten voor de tomatensaus.
- Pureer alle ingrediënten in de blender of met een staafmixer tot een gladde saus. Laat de tomatensaus vervolgens warm worden op een laag vuurtje. Dit wordt de basis van je saus voor op de pizza van Turks brood.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
- Snijd de champignons in dunne plakjes en de rode in dunne ringetjes.
Halveer het Turks brood en verdeel wat van de tomatensaus over de helften. Strooi de geraspte kaas over de tomatensaus en verdeel vervolgens de plakjes kipfilet over de pizza’s met een snufje paprikapoeder. Dan verdeel je de plakjes champignons en uienringen over de pizza. Kevin is geen groot fan van rucola, dus ik heb alleen mijn pizza hiermee belegd. - Bak de pizza’s in ongeveer 15-20 minuten in de oven. Zodra de kaas gesmolten is en de bodem knapperig is zijn de pizza’s goed.
Eetsmakelijk!
Nog meer lekkere recepten:
Dit bericht bevat affiliate links.
10 comments
Nou dit klinkt heel erg lekker zeg! Dat ga ik volgende week maken!
Oké, dit is weer een briljantje en zelfs ik kan dit – hoop ik.
Ik zet ‘em op de planning voor komend weekend want dit wil ik wel eens proberen!
Een vriendin maakte laatst iets soortgelijks voor me en ik vond het zo slim en lekker! Ik ga het zeker zelf ook eens proberen.
Wij zijn nogal fan van echte pizza’s zelf maken, een deeg bodem vind ik het lekkerst. Toch vind ik dit wel een tof idee, stuk sneller klaar ook en geen deeg roller nodig 😀
Simpel zeg! Dit ga ik een keertje maken. Lijkt me eigenlijk erg lekker met zo’n Turks brood bodem. Ben heel benieuwd! 🙂
Lekker, ik maak graag tosti’s van Turks brood, maar pizza heb ik nooit gedaan.
Krijg er trek van! Helaas heb ik hier in BCN nog geen Turks brood gespot, maar het kan vast ook met ander brood ?.
Bij sommige supermarkten kun je de afbakversie kopen, daar kan het ook prima mee. Of met pitabroodjes
Aiiiii dit lijkt mij heerlijk!
Nou deze Turk hier heeft dit dus nog nooit geprobeerd.
Haha echt een keer doen! Super lekker, kan ook met oud brood
Comments are closed.