Last Updated on 20 juni 2021 by Jonna
Vergeet de kant-en-klare barbecuepakketten in de supermarkt. Met dit recept maak jij zelf de allerlekkerste varkenshaas bbq teriyaki spiesjes. Meestal kiezen we voor een traditionele sate spies van de barbecue, maar dit recept voor varkenshaasspiesjes met teriyaki marinade is misschien nog wel veel lekkerder! Marineer het vlees een avond van te voren en je geniet de volgende dag van een heerlijke barbecue.
In dit recept gebruiken wij varkenshaas, maar dit kun je ook prima vervangen door kipfilet of kippendijen. Lang leve variatie! In de supermarkt vind je heel veel voorverpakte barbecue pakketten. Ik ben hier geen fan van, het is vaak duurder en niet geweldig van smaak.
Varkenshaas BBQ Teriyaki spiesjes – Barbecuen zonder pakjes en zakjes
Zelf een marinade maken is onwijs simpel en je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig. Zoals ketjap, soja, sesamolie, knoflook, olijfolie en andere specerijen. Je kunt ook kleine spiesjes maken en ze serveren als hapje of snack op een verjaardag of bij de borrel.
Ingrediënten Varkenshaas BBQ Teriyaki spiesjes
- 600gr. varkenshaas
- 2 teentjes knoflook
- Stukje verse gember van ongeveer 1 centimeter
- 2.5 eetlepels honing
- 3 eetlepels chilisaus
- 5 eetlepels sojasaus
- 5 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels sesamolie
- 2 eetlepels donkerbruine bastardsuiker
Bereidingswijze Varkenshaas BBQ Teriyaki spiesjes
Begin een dag van te voren met het marineren van het vlees. Hak de knoflook en de gember fijn en zet het apart.
Verwarm in een steelpannetje de chilisaus, gember, knoflook, sojasaus, ketjap, sesamolie, honing en bruine basterdsuiker totdat de suiker is opgelost. Haal daarna het pannetje van het vuur.
Snijd de varkenshaas in gelijke stukken van ongeveer 1.5 centimeter en meng het met de marinade. Laat het vlees een nachtje marineren in de koelkast voor het lekkerste resultaat. Grill de teriyaki spiesjes met varkenshaas op de barbecue in ongeveer 10 – 15 minuten.
Strooi er voor het serveren wat dungesneden bosui en sesamzaadjes overheen voor een extra lekkere smaak.
Nog meer zin in barbecuen? Probeer dan eens van deze recepten:
Groentespiesjes op de barbecue met kruidenolie – RECEPT
Recept Köfte zonder pakjes en zakjes – BBQ Tip
Saté marinade zonder pakjes en zakjes
Gevulde paprika met kip, champignons en kaas RECEPT
Gezonde knoflooksaus met bieslook en peterselie – RECEPT
Eetsmakelijk!
6 comments
wat een heerlijk recept, deze ga ik onthouden! thanks for sharing
Klinkt goed!
Dit onthou ik ?
Oh, ziet er erg lekker uit, voor hoeveel personen is dit?
Ligt het aan mij of ligt de knoflook en gember aan het einde van het recept nog steeds apart (:
Moet de marinade warm.over de varkenshaas?
Je laat de marinade wat afkoelen en doet het dan over de varkenshaas 🙂
Comments are closed.