halfblikje tomatenblokjes of pulp (ongeveer 200gr)
1-2eetlepelketjap manis
snufpeper en zout
geraspte kaas (voor het serveren)
Instructies
Snipper de uien fijn, snijd de prei in ringen, snijd de champignons in stukjes en snijd de courgette fijn. De paprika's snijd je in blokjes. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit hierin 5 minuten de uien aan. Doe vervolgens de paprika erbij en bak kort mee. Doe als laatste de champignons, prei, courgette en geperste knoflookteentjes erbij.
Rul het gehakt gaar in een aparte koekenpan op een middelhoog vuurtje. Laat het gehakt goed aanbakken zodat het een lekkere smaak afgeeft aan de saus.
Doe nu de tomatenpuree en de Italiaanse kruiden en paprikapoeder bij de groentes en bak 5 minuten aan op een middelhoog vuur en schep regelmatig om. Doe nu het gerulde gehakt erbij samen met de ketjap manis en het halve blikje tomatenblokjes. Breng op smaak met een snuf peper en zout en laat nog een half uurtje sudderen op een laag pitje. Roer regelmatig.
Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet af en meng samen met de saus. Proef of de macaroni op smaak is en voeg eventueel nog wat extra kruiden toe.
Serveer de macaroni met geraspte kaas, een frisse salade en een gebakken ei. Macaroni over? Je kunt het prima een aantal dagen in de koelkast bewaren en opbakken of invriezen.
Trefwoord basisrecept, courgette, hollandse macaroni, knoflook, macaroni, paprika, prei, zonder pakjes en zakjes, zonder zakjes