Schil de aardappels en snijd in gelijke partjes. Spoel de aardappels af en laat ongeveer 15 minuten staan in een bak met water.
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Bekleed een bakplaat of rooster met een vel bakpapier.
Giet de aardappelpartjes af en dep de partjes droog met een keukenpapiertje of een theedoek.
Doe in een kom een scheut olijfolie en meng het met het paprikapoeder, snuf zout en peper en de Italiaanse kruiden. Meng de aardappels met het olie kruidenmengsel en zorg dat de aardappels bedekt zijn met het oliemengsel. Voeg eventueel nog wat extra olie toe als het mengsel te droog is.
Verdeel de aardappels over de bakplaat bekleed met bakpapier. Schuif in de oven en bak de aardappels in ongeveer 35-40 minuten gaar en krokant.
Breng op smaak met nog een snufje zout en paprikapoeder en serveer de aardappels uit de oven.
Trefwoord aardappel, aardappels uit de oven, basisrecept, verse aardappel, zonder pakjes en zakjes