Deze gehaktballen in tomatensaus smaken erg lekker in combinatie met verse pasta en een frisse salade. Je kunt de gehaktballen bereiden in de slowcooker, braadpan of hapjespan.
2theelepelsgedroogde Italiaanse kruiden (of oregano of tijm)
snuf peper en zout
Instructies
Je gaat eerst de gehaktballen draaien. Snipper de ui, peterselie en knoflook fijn. Rasp de Parmezaanse kaas of gebruik vers geraspte Parmezaanse kaas.
Meng samen met het gehakt, ketchup, mosterd, peterselie, snuf peper en zout, ei en twee eetlepels paneermeel. en de Parmezaanse kaas. Draai er gehaktballen van en laat ze afgedekt in de koelkast nog even opstijven (30 minuten).
Nu ga je aan de tomatensaus beginnen. Snipper de ui fijn en de knoflook en snijd de wortel in kleine stukjes. Verhit een beetje olijfolie in de binnenpan van de slowcooker (als deze ervoor geschikt is) of in een aparte pan en fruit hierin de ui 5 minuten aan. Voeg vervolgens de wortel en knoflook toe en bak nog een paar minuten mee.
Nu kun je de tomatenblokjes erbij doen samen met de Italiaanse kruiden en een snuf peper en zout.
Je hoeft de gehaktballen niet per se vooraf aan te braden maar ik vind dit zelf altijd net wat lekkerder. Verhit een scheut olie in een pan en braad de gehaktballen rondom aan. Doe de tomatensaus in de slowcooker en leg hierop de gehaktballen.
Laat de gehaktballen in tomatensaus 7 uur op low sudderen in de slowcooker. r sudderen op een laag vuurtje zijn de gehatballen gereed om te serveren.
Geen slowcooker in huis? Gebruik een braadpan of hapjes pan en roer regelmatig. Saus te droog? Voeg meer vocht toe zoals water. Schep regelmatig om. Na 2 uu