Ga terug
Recept pico de gallo mexiaanse salsa

Pico de Gallo

Een makkelijk en simpel recept om zelf een heerlijke, verse salsa te maken. Serveer het als dip, bijgerecht, bij de barbecue of in combinatie met een Mexicaanse maaltijd.
Gang Bijgerecht
Keuken Mexicaans
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 3 trostomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 jalapeno peper
  • handje verse peterselie of koriander
  • half bosje bosui / lente ui (of 1 rode ui)
  • sap van een 1/2 limoen
  • snuf zout

Instructies
 

  • Was de tomaten en verwijder de zaadlijsten. Snijd de tomaten nu in kleine stukjes.
  • Maak de bosui schoon en snijd in dunne ringetjes.
  • Hak de peterselie of koriander fijn en pers het knoflookteentje uit of snijd heel fijn.
  • Hak de jalapeno fijn (voor minder pit verwijder je de zaadlijsten)
  • Meng nu alle ingrediĆ«nten samen met het sap van een halve limoen en een snufje zout. Het lekkerste is om de Pico de Gallo even een uurtje te laten intrekken in de koelkast. Dan komen de smaken nog beter tot zijn recht.
  • Serveer de salsa met vis, vlees, als dip of als bijgerecht bij een gerecht naar keuze.
Trefwoord aardappels uit de oven, basisrecept, knoflook, limoen, olijfolie, peterselie, pico de gallo, salsa, tomaat