Procureur (pulled pork) uit de slowcooker
Een heerlijk recept om zelf pulled pork te maken van procureur uit de slowcooker. Lekker op een broodje met coleslaw.
Voorbereidingstijd 25 minuten min
Bereidingstijd 5 uur uur 30 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
- 1 kilo procureur
- 2 middelgrote uien
- 2 teentjes knoflook
- klontje roomboter of olie om het vlees in aan te braden
Voor de dry rub
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1/2 theelepel chiliflakes of cayenne peper
- 1 theelepel grof zeezout
- 2 eetlepels bruine bastardsuiker
Voor de saus
- 6 eetlepels barbecuesaus
- 25 ml witte wijnazijn
- 100 ml water
Als eerste ga je de dry rub maken. Meng hiervoor alle ingrediƫnten voor de dry rub door elkaar. Dep het vlees droog en smeer het stuk procureur in met kruidenmix. Verpak het stuk vlees in vershoudfolie en laat het minimaal 1 uur marineren. Braad het stuk vlees rondom aan in een pan in een klontje roomboter of een scheut olie. Zorg ervoor dat het vlees is dichtgeschroeid.
Snijd de uien in halve, dunne ringen en pers de knoflookteentjes. Doe de uien en knoflook in de slowcooker en leg hierop het stuk procureur.
Vervolgens meng je de ingredienten voor de saus. Giet de saus over het stuk procureur.
Zet de slowcooker op de stand 'high' en stel de tijd in op 5.5 uur
Nadat de 5.5 uur is verstreken kun je het vlees uit de slowcooker halen. Doe dit voorzichtig, want de pulled pork is zo mals dat het al snel uit elkaar valt.
Serveer de pulled pork op een broodje met coleslaw en barbecuesaus of eventueel met een beetje vocht uit de slowcooker.
Trefwoord procureur, pulled pork, slowcooker