Ga terug
recept gehaktballetjes met hoisinsaus, hapje, snack, gehakt, borrelhap, burgertrutjes

Gehaktballetjes met hoisinsaus

Lekkere gehaktballetjes met hoisinsaus. Perfect als snack, voor bij de borrel of in combinatie met rijst of noodles!
Gang Borrelhapje, Hoofdgerecht
Keuken Chinese
Porties 20 gehaktballetjes

Ingrediƫnten
  

  • 600 gr half om half gehakt
  • 4 eetlepels hoisinsaus
  • 1 cm verse gember
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 handje peterselie
  • 1 eidooier
  • 2-3 eetlepels paneermeel
  • Klont (room)boter om in te bakken

Instructies
 

  • Snijd de gember en knoflook fijn. Hak ook de peterselie fijn en houd de helft apart om de gehaktballetjes mee te garneren. Meng het gehakt samen met 2 eetlepels hoisinsaus, de helft van de peterselie, 1 eetlepel mosterd, 1 eetlepel ketjap, 1 eidooier, gember en knoflook goed door elkaar. Als laatste voeg je een eetlepel paneermeel toe. Is het gehaktmengsel nog te nat? Voeg dan nog een beetje paneermeel toe aan het gehakt. Ik heb ongeveer 2 eetlepels gebruikt.
  • Draai ongeveer 20 gehaktballetjes van het gehaktmengsel en laat de balletjes minimaal een uur rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit ondertussen in een pan (eentje die geschikt is voor de oven of gooi de balletjes later over in een ovenschaal) een flinke klont roomboter en bak hierin de gehaktballetjes rondom goudbruin op middelhoog vuur. Zodra de gehaktballetjes dichtgeschroeid zijn voeg je 2 eetlepels hoisinsaus en 2 eetlepels ketjap toe aan de balletjes. Plaats de pan in de oven en bak de gehaktballen in ongeveer 15 minuten gaar in de oven.
  • Garneer de gehaktballetjes met de overgebleven peterselie en serveer als borrelhapje, snack of avond eten met noodles of rijst.
Trefwoord borrelhapje, gehakt, gehaktballetjes, hoisinsaus