Ga terug
Recept turkse pizza zelf maken zonder pakjes en zakjes

Recept Turkse pizza (lahmacun)

Makkelijk recept om zelf de lekkerste Turkse pizza thuis te maken. Beleg de pizza's met knoflooksaus, ijsbergsla, tomaat, rode ui en komkommer en je hebt een super lekkere maaltijd!
Gang Hoofdgerecht
Porties 10 Turkse pizza's

Ingrediƫnten
  

Voor het deeg

  • 500 gr patentbloem
  • 7 gr gist
  • 250 ml lauwwarm water
  • 2 eetlepels volle yoghurt
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 theelepel zout

Voor de gehaktsaus

  • 500 gr rundergehakt of lamsgehakt
  • 1 rode peper
  • 2 rode puntpaprika's
  • 1 rode ui
  • flinke hand verse peterselie
  • 1.5 eetlepel tomatenpuree
  • 1/2 blikje gepelde tomaten
  • snuf zout

Instructies
 

  • Je begint met het maken van het deeg. Kneed de bloem, gist, lauw water, zonnebloemolie en yoghurt door elkaar (laagste stand van de mixer). Voeg na een paar minuten vervolgens het zout erbij. Kneed het deeg ongeveer 15 minuten en laat het vervolgens rusten in een kom met een theedoek eroverheen voor ongeveer 1.5 uur.
    Turkse pizza lahmacun recept zonder pakjes en zakjes
  • Ondertussen kun je de gehaktsaus gaan maken. Rul het gehakt in een pan. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en maak de ui schoon. Doe dit in een blender (of gebruik een staafmixer of hakmolen) samen met de tomatenpuree, zonnebloemolie, zout, rode pepers (verwijder de zaadlijsten voor een mildere smaak) gepelde tomaten, peterselie en het paprikapoeder en een snuf zout. Maal fijn totdat er een rode saus ontstaat. Voeg dit bij het gehakt en laat even kort meebakken.
    Turkse pizza lahmacun recept zonder pakjes en zakjes
  • Na het rijzen van het deeg (dit duurt ongeveer 1.5 uur) haal je het deeg uit de kom en kneed je het nog een minuut door. Vervolgens maak je 10 bolletjes van het deeg, deze rol je uit tot een pizza (formaat gebruiken van je koekenpan waar je de pizza in gaat bakken).
    Turkse pizza maken
  • Verhit een koekenpan en doe hier een pizza in, bestrijk het deeg met het gehaktmengsel en bak de pizza gaar op een laag vuurtje. De pizza is klaar als de zijkanten en de onderkant krokant is en licht verkleurd.
  • Beleg de Turkse pizza met ijsbergsla, tomaat, komkommer en zelfgemaakte knoflooksaus en rol de pizza op.
    Turkse pizza lahmacun recept zonder pakjes en zakjes
Trefwoord fastfood, lahmacun, lunch, pizza, snack, turkse pizza, zelf maken, zonder pakjes en zakjes