Ga terug
basisrecept wafels maken zonder pakjes en zakjes

Recept wafels maken

Heerlijk en simpel recept om zelf de lekkerste wafels te maken. Lekker bij het ontbijt, als lunch of als tussendoortje.
Gang Ontbijt
Keuken Amerikaans
Porties 12 wafels (afhankelijk van wafelijzer)

Ingrediƫnten
  

  • 250 gr bloem
  • 3 gr zout
  • 12 gr bakpoeder
  • 2 eieren
  • 75 ml zonnebloemolie of gesmolten roomboter
  • 360 ml lauwwarme melk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eetlepels basterdsuiker

Instructies
 

  • Zeef de meel. Meng in een grote kom het meel, zout, bakpoeder, vanillesuiker en suiker en meng door elkaar.
  • Klop de eieren los in een aparte kom met een mixer of garde voor ongeveer twee minuten en voeg vervolgens de olie toe en de lauwwarme melk. Mix het geheel goed door elkaar.
  • Nu ga je het beslag afmaken. Giet het ei/olie/melk mengsel voorzichtig bij het meel en klop met een garde totdat er een mooi beslag ontstaat.
  • Verwarm het wafelijzer en vet in met een kwastje en wat zonnebloemolie
  • Giet het wafelbeslag in het wafelijzer en bak de wafels totdat ze goudbruin van kleur zijn. In mijn wafelijzer duurde dit ongeveer 5-7 minuten. Serveer de wafels warm of laat ze eerst afkoelen op een rooster.
  • Warm zijn deze wafels het lekkerste maar je kunt de wafels prima bewaren in een afgesloten blik of bakje met deksel. Van een Belgische collega kreeg ik de tip om er een snee brood bij te doen. Zo blijven de wafels extra lang vers. Je kunt de wafels ongeveer 2-3 dagen bewaren.
Trefwoord basisrecept, lunch, ontbijt, recept, tussendoortje, wafels, zonder pakjes en zakjes