Ga terug
Daging smoor uit de slowcooker

Daging smoor uit de slowcooker

Indisch stoofvlees uit de slowcooker, het lekkerste recept om zelf daging smoor te maken zonder pakjes en zakjes!
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 800 gr riblappen/stooflappen
  • 3 uien (1 ui is voor de kruidnagels)
  • 4 tenen knoflook
  • 7 eetlepels ketjap manis
  • 200 ml water
  • 4 kruidnagels
  • 2 tomaten
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1 eetlepel olie + extra om vlees aan te braden
  • 1.5 theelepel sambal
  • 1 theelepel suiker
  • snuf peper en zout
  • 1 theelepel (rijst) azijn

Instructies
 

  • Laat het vlees eerst op kamertemperatuur komen. Snijd het vlees in gelijke blokjes en kruid met peper en zout. Bak het vlees rondom bruin in een koekenpan of in de binnenpan van je slowcooker (als deze hiervoor geschikt is).
    Daging smoor uit de slowcooker recept
  • Snijd ondertussen de ui in stukjes (laat 1 ui apart om hier de kruidnagels in te prikken) en pers de knoflooktenen uit. Schep het vlees uit de pan zodra dit is aangebakken en doe nu de ui en knoflook erin en laat een paar minuten aanbakken.
    Daging smoor uit de slowcooker recept
  • Nu kun je de nootmuskaat, sambal, ketjap, azijn, suiker en de in stukjes gesneden tomaten erbij doen. Bak even kort aan. Voeg vervolgens het water erbij en doe dit samen met het vlees in de slowcooker.
  • Prik de kruidnagels in de ui (haal het vlies er wel vanaf) en leg boven op het vlees (met de kruidnagels naar beneden, dus niet zoals op de foto)
    Daging smoor uit de slowcooker recept
  • Zet de slowcooker op stand 'low' voor minimaal 6 uur tot maximaal 8 uur.
    Daging smoor uit de slowcooker recept
Trefwoord basisrecept, daging smoor, indisch stoofvlees, ketjap, slowcooker, stoofvlees