Ga terug
haricots verts ovenschotel recept zonder pakjes en zakjes

Ovenschotel met haricots verts

Een makkelijk recept voor een ovenschotel met haricots verts en een smeuïge aardappelpuree met een vleugje mosterd. De ovenschotel heeft een krokant korstje van spekjes, kaas en panko. Perfecte comfortfood gerecht.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Frans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram aardappels
  • 500 gram haricots verts
  • 1 theelepel grove mosterd
  • klontje roomboter
  • scheutje melk
  • 200 gram spekjes
  • 150 gram geraspte kaas
  • 1-2 eetlepels panko of paneermeel
  • snuf peper en zout
  • snuf nootmuskaat

Instructies
 

  • Snijd de kontjes van de haricots verts en spoel de boontjes schoon onder de kraan. Kook de boontjes beetgaar in een pan met water en een snuf zout (duurt 15 tot 20 minuten). Laat de haricots verts goed uitlekken in een vergiet. Strooi er vervolgens een snufje nootmuskaat overheen.
  • Schil de aardappels en kook ze gaar in een pan met water en een snuf zout. Giet de aardappels af en stoom ze nog een minuut of twee droog op het vuur, schep regelmatig om.
  • Bak ondertussen de spekjes ongeveer vijf minuten aan in een koekenpan. Ze hoeven niet helemaal krokant te zijn, in de oven worden ze ook nog wat krokanter.
  • Maak een puree van de aardappels. Meng de aardappels met een klontje boter, snuf peper en zout en de grove mosterd. Stamp tot een mooie puree. Proef af en toe, is het te droog? Voeg dan nog wat melk of boter toe. Te flauw? Doe er dan nog wat mosterd bij.
  • Verdeel de aardappelpuree in een ovenschaal, doe hierop de haricots verts en top af met de spekjes, kaas en als laatste de panko
  • Bak de ovenschotel af in de oven in ongeveer 10-15 minuten. Als de kaas gesmolten is dan is de ovenschotel klaar om te serveren.
    haricots verts ovenschotel recept zonder pakjes en zakjes
Trefwoord aardappelpuree, basisrecept, geraspte kaas, haricots verts, makkelijk, ovenschotel, spek