Ga terug

Recept gevulde broodjes met gehakt

Met dit recept maak je zelf de allerlekkerste gevulde broodjes met gehakt en een topping van Parmezaanse kaas. Lekker met een kom soep. Deze broodjes zijn gevuld met champignons en gehakt. Je kunt de champignons ook vervangen door paprika.
Gang Hoofdgerecht
Porties 10 broodjes

Ingrediƫnten
  

  • 350 gram bloem
  • 7 gram gist
  • 6 gram zout
  • 10 gram suiker
  • 200 ml volle melk (lauw)
  • 55 ml zonnebloemolie

Voor de topping

  • 35 gr Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 1.5 theelepel oregano
  • 1.5 theelepel uienpoeder
  • 1 eetlepel melk (om de broodjes mee te bestrijken)

Voor de gehaktvulling

  • 300 gram rundergehakt
  • 1 eetlepel barbecuesaus
  • 1.5 theelepel paprikapoeder
  • 100 gram champignons
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • snuf peper en zout

Instructies
 

Bereidingswijze deeg voor de zachte broodjes

  • Doe de bloem in een kom en maak 2 aparte kuiltjes voor het zout en de gist. Doe dit erbij en voeg de zonnebloemolie erbij samen met de suiker. Meng door elkaar en doe nu de lauwwarme melk er voorzichtig bij.
  • Kneed het tot een soepel deeg in ongeveer 15 minuten (met de keukenmachine duurt dit ongeveer 8-10 minuten)
  • Vet een schaal in en doe hier de deegbal in. Dek af met een theedoek en laat het deeg op een donkere plek (niet in de tocht) rijzen totdat het in omvang is verdubbeld. Dit duurt ongeveer een uur.

Bereidingswijze gehaktvulling

  • Snipper de ui fijn, pers de knoflook uit en snijd de champignons in stukjes.
  • Rul het gehakt in een koekenpan gaar en voeg de paprikapoeder erbij met een snuf peper en zout. Als het gehakt gaar is bak je de ui, champignons en knoflook nog ongeveer tien minuten mee op een middelmatig vuurtje. Schep regelmatig om. Voeg na vijf minuten de barbecuesaus erbij en meng door elkaar.
  • Proef of het voldoende op smaak is, en doe er eventueel nog wat extra kruiden doorheen. Laat het mengsel afkoelen en zet apart.
    Gevulde broodjes met gehakt en champignons

Gevulde broodjes met gehakt

  • Verdeel het deeg in 10 bollen. Ik weeg het deeg meestal in zijn geheel af en verdeel het dan door 10. Bestuif een werkblad met bloem en maak bollen van het deeg. Druk de bol plat en vul de binnenkant met het gehaktmengsel. Ik gebruik ongeveer 1.5 - 2 eetlepels van het gehaktmengsel.
  • Vouw het deeg nu dicht. Vouw de boven en onderkant naar elkaar toe en doe dit ook met de zijkanten. Het deeg is nu over elkaar gevouwen en kun je aandrukken zodat het weer een bol wordt.
  • Laat de gevulde broodjes met gehakt rijzen totdat ze in omvang verdubbeld zijn. Dit duurt ongeveer 30-45 minuten. Leg de broodjes alvast op een bakplaat die met bakpapier is bekleed en dek af met een theedoek en laat het rijzen op een donkere, tochtvrije plek.
  • Voor de topping met je de Parmezaanse kaas, uienpoeder en oregano door elkaar. Bestrijk de broodjes met de melk en verdeel het mengsel eroverheen. Druk eventueel heel lichtjes aan.
    Gevulde gehaktbroodjes uit de oven
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de broodjes af in ongeveer 15 minuten. Zodra ze mooi gekleurd zijn dan zijn ze goed.
    Recept gevulde broodjes met gehakt
Trefwoord basisrecept, gehakt broodjes, gevulde broodjes, gevulde broodjes met gehakt, witte broodjes met vulling, zonder pakjes en zakjes, zonder zakjes