Ga terug
recept pastasaus uit de slowcooker

Recept pastasaus uit de slowcooker

Basisrecept voor een zelfgemaakte pastasaus zonder pakjes en zakjes. Je kunt de pastasaus ook bereiden in een braadpan indien je geen slowcooker in huis hebt. Deze pastasaus is lekker in combinatie met verse pasta, als lasagnesaus of maak er cannelloni mee. Je kunt er eindeloos mee variƫren.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 8 porties

Ingrediƫnten
  

  • 800 gr half-om-half gehakt
  • 1 bosje bleekselderij
  • 4 wortels
  • 5 uien
  • 2 blikjes gepelde tomaten of tomatenblokjes
  • 2 blikjes tomatenpuree (kleine blikjes)
  • 1 theelepel suiker
  • 8 tenen knoflook
  • 2 theelepels oregano, tijm of andere gedroogde Italiaanse kruiden
  • 300 ml volle melk
  • 300 ml rode wijn
  • scheut olijfolie
  • snuf peper en zout

Instructies
 

  • Rul het gehakt bruin in een koekenpan (zonder olie of boter). Laat het gehakt goed bruin worden dit geeft de lekkerste smaak af aan de saus.
  • Snijd de ui, wortel en bleekselderij fijn (ik gebruik hiervoor een foodprocessor) en maak de knoflooktenen schoon en snijd in stukjes.
  • Verhit een scheutje olieolie in de binnenpan van je slowcooker of bijvoorbeeld in een hapjes pan. Fruit de ui, wortel en bleekselderij ongeveer 10 minuten aan. Doe vervolgens de tomatenpuree erbij, suiker, het gerulde gehakt en de knoflook. Laat nog 5 minuten aanbraden.
  • Vervolgens doe je de overige ingredienten erbij zoals de tomatenblokjes, flinke snuf peper en zout, melk, rode wijn en de gedroogde kruiden. Meng door elkaar en doe de saus in de slowcooker.
  • Stel de slowcooker in op 'low' met een tijd van 10 tot 12 uur. Hoe langer de saus kan pruttelen hoe lekkerder de smaak. Is de saus te droog? Doe er dan een beetje melk of water bij.
  • Proef of de saus voldoende op smaak is en voeg eventueel nog wat extra peper, zout of gedroogde kruiden toe.
    Rode pastasaus uit de slowcooker
Trefwoord lekkerste pastasaus, pastasaus, pastasaus met gehakt, rode pastasaus, zelfgemaakte pastasaus, zonder pakjes en zakjes, zonder zakjes