Ga terug
Recept knolselderij bloemkoolsoep zonder pakjes en zakjes

Recept knolselderij bloemkoolsoep

Voedzame soep met extra veel groentes zoals knolselderij, prei, bloemkool en ui. Lekker als lunch, voorgerecht, avond eten of tussendoortje.
Gang Soep
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 1 bloemkool (ongeveer 400-500 gram)
  • 1 knolselderij (ongeveer 400-500 gram)
  • 1 ui
  • 1 aardappel
  • 200 gram prei
  • 1.5 liter kippen- of groentebouillon
  • scheut olijfolie
  • peper en zout
  • paar takjes verse tijm of rozemarijn of wat gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 theelepel komijn
  • beetje Parmezaanse kaas
  • klontje (room)boter
  • handje peterselie (om te garneren)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Snijd de bloemkool in roosjes en schil de knolselderij en snijd in stukken van ongeveer 2cm. Verdeel de bloemkool en knolselderij over de bakplaat. Besprenkel met een beetje olijfolie, peper, zout en de komijn. Verdeel de verse kruiden (haal de tijm/rozemarijn van de takjes) over de groentes. Rooster in de oven in ongeveer 30 minuten en schep halverwege om.
    Knolselderij oven
  • Snipper de ui fijn en schil de aardappel. Snijd de aardappel in blokjes en de prei in ringen. Zet een grote pan op het vuur en smelt hierin een klontje boter. Fruit de ui aan in ongeveer 5 minuten en voeg vervolgens de aardappel en prei toe. Bak nog een paar minuten op een middelmatig vuur. Voeg nu de kippen- of groentebouillon eraan toe en laat op een laag vuurtje pruttelen.
  • Voeg vervolgens de geroosterde groentes toe en laat het nog een half uurtje op een laag vuurtje pruttelen. Pureer de soep en breng eventueel nog een beetje op smaak met zout of peper.
  • Serveer de soep met een beetje geraspte kaas eroverheen en wat peterselie.
Trefwoord aardappel, aardappels uit de oven, bloemkool, bouillon, knolselder, knolselderij, soep, zonder pakjes en zakjes, zonder zakjes