Ga terug
pulled pork uit de slowcooker

Procureur (pulled pork) uit de slowcooker

Een heerlijk recept om zelf pulled pork te maken van procureur uit de slowcooker. Lekker op een broodje met coleslaw.
Voorbereidingstijd 25 min
Bereidingstijd 5 uur 30 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Porties 10 broodjes

Ingrediƫnten
  

  • 1 kilo procureur
  • 2 middelgrote uien
  • 2 teentjes knoflook
  • klontje roomboter of olie om het vlees in aan te braden

Voor de dry rub

  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel chiliflakes of cayenne peper
  • 1 theelepel grof zeezout
  • 2 eetlepels bruine bastardsuiker

Voor de saus

  • 6 eetlepels barbecuesaus
  • 25 ml witte wijnazijn
  • 100 ml water

Instructies
 

  • Als eerste ga je de dry rub maken. Meng hiervoor alle ingrediĆ«nten voor de dry rub door elkaar. Dep het vlees droog en smeer het stuk procureur in met kruidenmix. Verpak het stuk vlees in vershoudfolie en laat het minimaal 1 uur marineren. Braad het stuk vlees rondom aan in een pan in een klontje roomboter of een scheut olie. Zorg ervoor dat het vlees is dichtgeschroeid.
    Dry ryb pulled pork uit de slowcooker
  • Snijd de uien in halve, dunne ringen en pers de knoflookteentjes. Doe de uien en knoflook in de slowcooker en leg hierop het stuk procureur.
    Pulled pork maken van procureur
  • Vervolgens meng je de ingredienten voor de saus. Giet de saus over het stuk procureur.
    Recept procureur bereiden in de slowcooker
  • Zet de slowcooker op de stand 'high' en stel de tijd in op 5.5 uur
  • Nadat de 5.5 uur is verstreken kun je het vlees uit de slowcooker halen. Doe dit voorzichtig, want de pulled pork is zo mals dat het al snel uit elkaar valt.
  • Serveer de pulled pork op een broodje met coleslaw en barbecuesaus of eventueel met een beetje vocht uit de slowcooker.
    Recept pulled pork (procureur) uit de slowcooker
Trefwoord procureur, pulled pork, slowcooker