Ga terug
Subway broodjes recept zelf maken parmezaanse kaas en oregano

Recept Subway broodjes (Italian style)

Makkelijk recept om zelf de lekkerste Subway broodjes te maken!
5 van 1 stem
Gang Ontbijt
Keuken Amerikaans
Porties 5 broodjes

Ingrediƫnten
  

  • 600 gr patentbloem
  • 20 gr kristalsuiker
  • 7 gr zout
  • 10 gr droge gist
  • 350 ml lauwwarm water
  • 65 ml zonnebloemolie + 1 extra eetlepel zonnebloemolie

Voor de topping

  • 35 gr Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 1.5 theelepel oregano (gedroogd)
  • 1.5 theelepel uienpoeder
  • 1 eetlepel melk (om de broodjes mee te bestrijken)

Instructies
 

  • Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje voor het gist en een apart kuiltje voor het zout en voeg deze ingrediĆ«nten toe. Voeg nu ook de suiker erbij en de zonnebloemolie en het water. Kneed het met de hand in ongeveer 15 minuten tot een soepel deeg. Gebruik je een keukenmachine? Dan duurt dit ongeveer 7 minuten op een middelmatige snelheid.
  • Pak een andere kom waarin je het deeg laat rijzen. Doe hier een eetlepel zonnebloemolie in en voeg het deeg erbij. Draai de deegbal rond zodat alle kanten met olie bedekt zijn. Kneed het deeg nog twee minuten door met de hand. Dek het deeg af met een theedoek en laat het deeg minimaal een uur rijzen totdat het in omvang is verdubbeld. Extra tip, laat het deeg altijd op een tochtvrije en warme plek in huis rijzen.
  • Nu ga je de topping maken. Meng de Parmezaanse kaas met het uienpoeder en de oregano in een apart bakje. Doe een eetlepel melk in een ander bakje en leg alvast een kwastje klaar om het deeg mee te bestrijken.
  • Nu ga je 5 bollen maken van het deeg, ik gebruik hiervoor vaak mijn keukenweegschaal. Bestuif je werkblad met bloem en leg hier de deegbal op. Verdeel in 5 bollen.
  • Druk een deegbol plat (ongeveer 15x15) en rol het deeg vervolgens op. Door het deeg op te rollen wordt het een luchtig deeg. Als je het deeg hebt opgerold vouw je de naden voorzichtig dicht met je vingers. Rol vervolgens het deeg nog een beetje uit (zodat er een broodje van ongeveer 20 cm ontstaat). Leg het deeg op een bakplaat die bekleed is met bakpapier.
  • Bestrijk het deeg met de melk en verdeel de topping over het deeg. Dek de broodjes af met een stuk vershoudfolie en daaroverheen een theedoek en laat nog eens 45 minuten rijzen op een tochtvrije en warme plek. Laat het rijzen totdat het deeg is verdubbeld. Snijd vervolgens met een scherp mes schuine streepjes erin.
  • Bak de broodjes af in een voorverwarmde oven op 200 graden (let op elke oven werkt anders) in ongeveer 12 - 16 minuten.
  • Laat de Subway broodjes eerst afkoelen voordat je ze gaat beleggen met je favoriete toppings.
Trefwoord broodjes met kaas, italiaanse subway broodjes, recept, subway broodjes, subway recept