Snijd het stokbrood in plakjes (niet te dik). Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden. Smelt de boter in de magnetron en pers het teentje knoflook uit en doe dit zodra de boter gesmolten is erbij.
Leg op een rooster een vel bakpapier en verdeel de stukjes stokbrood. Bestrijs de stukjes stokbrood aan de bovenkant met een beetje van het boter-knoflookmengsel. Bak in de oven in ongeveer 7-10 minuten.
Zodra de toastjes in de oven staan kun je met de champignons aan de slag. Snijd de champignons in stukjes en bak deze in de koekenpan in een klein scheutje olijfolie. Na 5 minuten kun je de overige knoflookteentjes uitpersen en op laag vuur nog 5 minuten meebakken.
Haal de toast uit de oven, verdeel de champignons over de toastjes en maak het af met een klein beetje geraspte kaas.
Verwarm de gril van de oven en gril de toastjes totdat de kaas gesmolten is. Blijf erbij staan, want dit duurt echt maar een paar minuten (voor je het weet heb je verbrande hapjes, dus blijf er echt bij staan).