Ga terug
Aardappelgratin met ui en verse kruiden

Aardappelgratin met ui en verse kruiden

Aardappelgratin maak je vanaf nu altijd zelf. Met dit makkelijke recept maak je een heerlijke gratin met aardappel, ui, verse kruiden en kaas. Lekker als bijgerecht bij een mooi stuk vlees of vis en een salade.
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 grote aardappels of 6 middelgrote aardappels
  • 4 tenen knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 ui
  • 250 ml kookroom (volle variant)
  • 125 gr geraspte kaas
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • snuf peper en zout

Instructies
 

  • Schil de aardappels en snijd deze in dunne plakjes (zo dun en gelijk mogelijk). Spoel af in een vergiet en laat uitlekken. Dep de aardappels eventueel een beetje droog met een stukje keukenpapier of een theedoek.
  • Hak de knoflook fijn. Verwijder de rozemarijn blaadjes van de takjes en hak fijn. Meng dit samen met de kookroom in een schaaltje samen met het paprikapoeder en een snuf peper en zout. Snijd de ui in halve, dunne ringen en bewaar deze in een apart schaaltje.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Pak ondertussen een ovenschaal en begin met het maken van de laagjes van de aardappelgratin. Begin met een laagje aardappels (bedek de bodem), strooi er een klein beetje ui over en wat geraspte kaas en een beetje van het kruiden/kookroom mengsel en begin weer aan een nieuwe laag aardappels.
    aardappelgratin met ui en verse kruiden
  • Herhaal dit totdat alle ingrediënten op zijn. Als laatste doe je een flinke laag geraspte kaas over de aardappelgratin.
  • Bak de aardappelgratin gaar in de oven in ongeveer 40-50 minuten tijd.
    Aardappelgratin met ui en verse kruiden
Trefwoord aardappel, aardappelgratin, aardappels uit de oven, broodjes met kaas, ovenschotel, recept, ui, verse kruiden, zonder pakjes en zakjes