Last Updated on 14 december 2020 by Jonna
Dank je wel voor de inspiratie McDonalds, maar mijn wraps met kip (crispy chicken!) en honing mosterdsaus zijn veel lekkerder! Door de kipfilet te paneren met beschuit en Parmezaanse kaas heb je een intens krokant laagje om de kip. En wederom een makkelijk recept dat snel op tafel staat.
Wraps met kip, lekker als avondmaaltijd of lunch!
Deze wraps zijn ook geschikt om te serveren tijdens een verjaardag. Beleg de wraps van te voren of zet alle ingrediënten en toppings apart op tafel zodat iedereen zelf zijn wrap kan beleggen met zijn favoriete smaken.
Er zijn maar een paar kant-en-klare sauzen en dressings die ik lekker vind. Een paar jaar geleden ontdekte ik de honing-mosterd saus van Hela. Lekker op brood, als sladressing of bij deze wraps met krokante kip. In combinatie met de gebakken uitjes, cheddarkaas en ijsbergsla heb je een goedgevulde wrap.
Ingrediënten wraps met kip en honing mosterdsaus
- 6 grote wraps
- 500gr. kipfilet
- Plakjes cheddarkaas
- 60gr. Parmezaanse kaas
- 1 ei
- 4 beschuitjes
- Ijsbergsla
- 6 eetlepels gebakken uitjes
- 3 bosuitjes
- 2 tomaten
- Handje verse peterselie
- 6 eetlepels honing mosterdsaus
- Zonnebloemolie of een frituurpan / airfryer
Bereidingswijze
- Als eerste begin je me het schoonsnijden van de kip en vervolgens snijd je de kipfilet in blokjes. Kruid de kipfilet met het paprikapoeder en een snuf peper en zout.
- Kluts een ei in een schaaltje. Verkruimel het beschuit in een andere kom en doe vervolgens de bloem in een aparte kom. Rasp de Parmezaanse kaas fijn en meng dit door het fijngemalen beschuit.
- Nu ga je de kip paneren. Haal de kip eerst door de bloem, dan het eimengsel (blokje voor blokje), en als laatste het beschuit mengsel met Parmezaanse kaas. Dit wordt de basis voor je wrap met kip.
- Bak de kip in de frituurpan, airfryer of in een wok krokant en gaar totdat het korstje een mooie, goudbruine kleur heeft. Laat de kip uitlekken op een keukenpapiertje.
- Ondertussen kun je de ijsbergsla, tomaat, bosui en peterselie snijden.
- Verwarm de wraps kort in de magnetron. Nu kun je wraps gaan vullen met alle ingrediënten. Vul de wrap met kip en alle overige ingrediënten.
- Begin met een beetje honing mosterdsaus, een beetje sla, bos ui, tomaat en peterselie, een paar plakjes cheddarkaas, een paar stukjes gepaneerde kip en als laatste een beetje honing mosterdsaus en een eetlepel gebakken uitjes.
Eetsmakelijk!
Nog meer lekkere recepten:
Coleslaw (copycat KFC)
Oreo Fudge met witte chocolade en melkchocolade
Grieks pitabroodje zonder pakjes en zakjes
Fajitas met kip, paprika en rode ui
Dit bericht bevat affiliate links
10 comments
In mijn studententijd kon ik dat alleen maar. Steevast Mexicaanse wraps als er bezoek bleef eten.
Wij eten dit ook heel vaak! Makkelijk en super lekker. Jullie variant ga ik dan ook zeker een keertje uitproberen. Yum nu al zin in haha
Eigenlijk eet ik echt nooit wraps… Terwijl het wel lekker is! Maar dan wel een vega versie of met tonijn. Op Bali had ik er eentje op met onder andere feta en chili vlokken, dat was zó lekker! Moet zelf ook maar weer een keer een wrap gaan maken. 🙂
Mein Gott, hou op! Veel te lekker. Ik ga deze serieus proberen maar dan zonder de kaas, want ik eet alleen maar kaas in vaste vorm. Maar daar word ik voor behandeld.
Ik maak nooit wraps maar dit moet ik echt een keer gaan eten! Klinkt heerlijk 😀
Ik zou jou echt als vrouw willen. Volgens mij eet ik dan nooit meer saai en altijd lekker.
Ook dit klinkt weer hemels
Weer zo’n lekker recept!! Deze sla ik ook op. Maak regelmatig wraps, meestal met een kant-en-klaar fajitasausje met kip of gehakt. Ook heel lekker, maar afwisseling is wel eens goed ?
Oh jammie! Dit vind ik echt heerlijk!
Oehhh heerlijk. Ik ben dol op e wraps van de McDonalds.(Slecht, I know…) Wilde ze altijd al een keertje zelf maken, dus dit recept ga ik direct bewaren en een keer maken! <3
Mmm, ik lust graag wraps. Je kan er alles ingooien wat je maar wil, heerlijk!
Comments are closed.